Nieuws

Stichting Pensioenfonds SCA en BlackRock bouwen samen aan een semi-actief ESG-aandelenfonds

Amsterdam, 26 januari 2017 – Stichting Pensioenfonds SCA (SPSCA, ca euro 450 miljoen onder beheer), is mede op initiatief van haar deelnemers, ruim een jaar geleden begonnen met het formuleren van wensen en eisen rondom implementatie van ESG in haar beleggingsportefeuille. Een belangrijke stap is gezet bij de bestaande BlackRock semi-actief Europese aandelenstrategie, welke per 1 januari nu ook rekening houdt met ESG-factoren.

SPSCA en BlackRock hebben het afgelopen jaar samen intensief overlegd om te kijken hoe BlackRock in haar dienstverlening (nog) beter tegemoet kan komen aan de wensen van SPSCA inzake screening op ESG. De basis voor deze ESG-screening zijn de 10 principles van de UN Global Compact gebaseerd op mensenrechten, arbeid, milieu en anti-corruptie.

Mathijs van Gool, directeur van Stichting Pensioenfonds SCA: wij zijn trots dat we samen met onze vermogensbeheerder BlackRock ervoor gezorgd hebben dat onze investeringen voldoen aan de UN Global Compact principles. Wij zien dat de 10 UN principles breed in de markt worden gedragen, wat voor ons een minimale vereiste is om mee verder te gaan. Wij zullen als pensioenfonds doorgaan met verdere implementatie van onze ESG-doelstellingen, waarbij we ook kijken naar andere ‘asset classes’.

Donné Hendrick, Director bij BlackRock: wij zijn verheugd dat we naast een Index ESG-aandelen range nu ook een semi actieve aandelen strategieën kunnen aanbieden met een ESG-screening. Dit laat wederom zien dat BlackRock het onderwerp ESG serieus neemt en daar samen met cliënten serieuze stappen in wil en kan zetten.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

BlackRock:
Astrid Overeem
+31 (0)20 5495213
astrid.overeem@blackrock.com

Stichting Pensioenfonds SCA:
Mathijs van Gool
+31 (0) 6 507 43 778
mathijs.van.gool@sca.com