Nieuws

Nieuwe afspraken over uw pensioen

Er zijn nieuwe afspraken over uw pensioen. Die gaan op 1 januari 2020 in. De nieuwe afspraken hebben te maken met de manier waarop uw pensioen wordt gefinancierd. Bijvoorbeeld de premie voor uw pensioenopbouw. Of een eventuele verhoging van uw pensioen.

Wat betekent dit voor u?

  • Bent u deelnemer? Dan moeten wij meer premie voor uw pensioenopbouw vragen. Uw werkgever neemt dat extra bedrag bijna helemaal voor zijn rekening. Daar staat tegenover dat uw werkgever een eventuele verlaging van uw pensioen niet meer voorkomt door een bijstorting. Hierover hebt u van uw werkgever al bericht gekregen.
  • Bent u gepensioneerd of oud-deelnemer? Ook dan zal de werkgever een eventuele verlaging van uw pensioen niet meer voorkomen door een bijstorting. De compensatie voor de werknemers – de extra premiebetaling door werkgevers – geldt niet voor u. Als tegemoetkoming reserveren wij daarom een bedrag van 17 miljoen euro. Dat bedrag ontvangen wij van de werkgever. Daarmee kunnen we 15 jaar lang een extra verhoging van uw pensioen betalen. Dan moet onze dekkingsgraad wel minstens 104% zijn.

Over deze en andere afspraken heeft de directie van Essity samen met de vakbonden FNV en CNV en ons pensioenfonds op 20 maart 2020 een principeakkoord gesloten. Dit akkoord moet nog wel uiteindelijk door de partijen bekrachtigd worden.

Meer informatie

U krijgt nog een persoonlijke brief van ons. We weten nog niet precies wanneer. Hebt u nu vragen? Stuur dan een e-mail naar Mathijs van Gool.