Nieuws

Er valt veel te kiezen als u met pensioen gaat!

Het kiezen van het moment waarop uw pensioen ingaat is eigenlijk uw eerste keuze. Bij ons fonds gaat uw pensioen standaard in op uw AOW-leeftijd. Maar dat wil niet zeggen dat u op dat moment met pensioen moet. Want u kunt uw pensioen ook eerder dan op uw AOW-leeftijd laten ingaan.

 

Maak uw pensioen op maat

Het moment waarop u met pensioen gaat is natuurlijk een belangrijke keuze. Daarna kunt u uw pensioen verder op maat maken. Zo kunt u bij ons fonds:

  • in deeltijd met pensioen
    • u gaat dan bijvoorbeeld 3 dagen met pensioen en blijft 2 dagen per week werken
  • de hoogte van het ouderdomspensioen aanpassen
    • de eerste jaren meer pensioen ontvangen, daarna minder (of andersom)
  • partnerpensioen helemaal of gedeeltelijk inruilen voor extra ouderdomspensioen
  • ouderdomspensioen gedeeltelijk inruilen voor extra partnerpensioen
  • uw pensioenkapitaal omzetten naar een stabiele of variabele pensioenuitkering

Op onze website staat nog veel meer informatie over deze keuzemogelijkheden.

Vanaf 1 januari 2023 komt daar waarschijnlijk een extra keuze bij: wel of niet een bedrag ineens opnemen als u met pensioen gaat. Deze keuze kunt u dan niet combineren met de keuzemogelijkheid ‘de hoogte van het ouderdomspensioen aanpassen’.

Wat kunt u doen?

Bedenk alvast welke keuzes u misschien wilt maken. Hebt u een partner? Bespreek dat dan ook met hem/haar. Zeker als u het partnerpensioen (gedeeltelijk) wilt inruilen. Want daar moet uw partner het wel mee eens zijn. Ga daarna naar onze pensioenplanner. Dan ziet u precies wat de (financiële) gevolgen zijn van de keuzes die u op dit moment al kunt maken. Het bedrag ineens voegen we toe zodra bekend is wanneer deze mogelijkheid ingaat.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.