Nieuws

Verhoging van pensioenen voor oud-deelnemers, hun (ex-)partners en pensioengerechtigden

Stichting Pensioenfonds Essity heeft bepaalde pensioenen per 1 januari 2023 met 0,45% extra kunnen verhogen. Eerder lieten we al weten dat we alle pensioenen per 1 januari 2023 met 8,10% hebben verhoogd. Daarmee komt de totale verhoging van bepaalde pensioenen uit op 8,55% per 1 januari 2023.

De extra verhoging van 0,45% geldt voor oud-deelnemers, hun (ex-)partners en pensioengerechtigden. Zij ontvangen hierover een brief. De verhoging geldt niet:

  • Voor het (deel van het) pensioen dat u op dit moment nog opbouwt bij ons fonds;
  • Voor pensioen dat uw ex-partner op dit moment nog opbouwt en waarop u recht hebt vanwege de verevening van pensioen na een scheiding.

Wanneer ziet u de verhoging terug?

De verhoging is in maart 2023 doorgevoerd, met terugwerkende kracht per 1 januari 2023:

  • Pensioengerechtigden ontvangen in maart 2023 voor het eerst de uitkering met de verhoging van 0,45%, inclusief een nabetaling over januari en februari 2023.
  • Deelnemers voor wie de verhoging geldt kunnen de verhoging terugzien in Mijn Pensioencijfers. In Mijn Pensioencijfers vindt u details over het pensioen dat u bij ons fonds hebt opgebouwd. U logt in met uw DigiD.

Waarom kunnen we deze pensioenen verhogen?

In 2020 is de regeling van het pensioenfonds aangepast. Daarbij is geld gereserveerd voor een extra verhoging van de pensioenen van oud-deelnemers, hun (ex-)partners en pensioengerechtigden. Dit heet het Toeslagendepot Inactieven. Eind 2022 bedroeg deze reserve € 13 miljoen.

Het doel is om het toeslagendepot vanaf 2020 verspreid over 15 jaar in te zetten. Onze financiële positie was aan het einde van 2022 goed genoeg om de pensioenen van oud-deelnemers, hun (ex-) partners en pensioengerechtigden inderdaad te kunnen verhogen.