Nieuws

‘Naast ervaring kunt u ook uw pensioen meenemen’

Net bij een nieuwe werkgever gestart? En bouwt u nu pensioen op bij ons fonds? Dan is het ook mogelijk om naast uw werkervaring uw pensioen mee te nemen. We leggen uit hoe het werkt.

‘Na 15 jaar werken bij Arvato vond ik het tijd om een overstap naar een nieuwe baan te maken. Het brengt wel even wat werk met zich mee. Solliciteren, gesprekken voeren en alle zaken goed regelen. Daar hoort ook het inkomen voor later, het pensioen bij. Een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Toen ik net in dienst was bij Essity ontving ik al een welkomstbrief van Stichting Pensioenfonds Essity. Zelf zocht ik ook online informatie op en vond ik alle informatie die ik nodig had.’

Werkervaring en pensioen meenemen

Wist u dat u het pensioen dat u bij eerdere werkgevers hebt opgebouwd kan meenemen naar ons fonds? Soms gaat het meenemen van het opgebouwde pensioen automatisch. Dit kan als het pensioen onder de wettelijk afkoopgrens ligt. Voor 2024 is dit bedrag €592,51. U krijgt dan van ons een brief hoeveel geld wij van uw vorige pensioenfonds hebben ontvangen. Dit bedrag voegen we dan toe aan uw pensioen van ons pensioenfonds binnen onze regeling.

Pensioenen vergelijken

We kunnen ons voorstellen dat u eerst wil weten wat de verschillen zijn tussen uw vorige pensioenregeling en die van ons. Om die vergelijking te maken, kunt u de Pensioenvergelijker gebruiken. In dit document staan diverse kenmerken van ons pensioen al ingevuld. Bijvoorbeeld informatie over de pensioenopbouw, pensioen bij overlijden, keuzes bij het met pensioen gaan en over het verhogen of verlagen van het pensioen door het fonds. De gegevens van uw vorige pensioenfonds kunt u zelf invullen. Door alles op een rijtje te zetten, ziet u of waardeoverdracht interessant voor u is om te doen.’

Overzicht met stappen

Het aanvragen van zo’n waardeoverdracht gaat in stappen Het enige wat u zelf moet doen, is de aanvraag indienen. Dit doet u door naar Mijn Pensioencijfers te gaan en het formulier in te vullen. Enkele weken later krijgt u een offerte. Na uw goedkeuring regelen wij met uw vorige pensioenfonds de rest. Als alles rond is, krijgt u een bevestiging van de waardeoverdracht.

Meer weten? Ga direct naar:

Vragen?

Veel informatie vindt u op onze website en in Mijn Pensioencijfers. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.