In deeltijd met pensioen

Wilt u langzaam afbouwen? Dat kan. U hebt namelijk de keuzevrijheid om uw pensioen bij ons fonds eerder gedeeltelijk te laten ingaan. Dat kan vanaf uw 60ste. U blijft dan voor een deel werken en voor het andere deel ontvangt u pensioen.

Gevolgen voor uw pensioen

Als u besluit om in deeltijd met pensioen te gaan, is uw inkomen lager. Dat komt onder meer doordat u minder pensioen opbouwt, omdat u voor een deel eerder stopt met werken.

Wat moet u doen?

Minimaal 3 maanden voordat u uw pensioen in deeltijd wilt laten ingaan, geeft u dit door aan Stichting Pensioenfonds Essity.

Let op: wilt u meer dan 5 jaar vóór uw AOW-leeftijd in deeltijd met pensioen gaan? Dan moet u een intentieverklaring ondertekenen waarin u aangeeft dat u niet meer van plan bent om betaald werk te verrichten voor het deel dat uw pensioen al is ingegaan.

Wat kunt u doen?

Ga naar Mijn Pensioencijfers en reken met behulp van de Pensioenplanner uit wat deze keuze betekent voor de hoogte van uw pensioen.

Ga naar Mijn Pensioencijfers en laat de Pensioenplanner uitrekenen wat deze keuze betekent voor de hoogte van uw pensioen bij ons pensioenfonds.

Wat kan ik nog meer kiezen?